Här är dunderkuren för sommarens sår: Plåster och unik honungMed en sårsalva och ett plåster läker du sommarens sår. Plåster finns det mängder av men vilken sårsalva är bästa valet? Alla önskar ju en sårsalva som verkligen fungerar och helst verkar antibakteriellt, antiviralt och antiinflammatoriskt och dessutom är 100% naturlig. Dessa egenskaper finns i Manuka Fill Sårsalva, som med sin medicinska manukahonung läker sår och irriterande munsår.

– Manukahonungen har en fantastisk effekt även på större och komplicerade sår, och allt fler använder den, förklarar Jonas Nobel, vd på MEDFOUR.

Sommarmånaderna med sina många utomhusvistelser är nästan synonymt med irriterande småsår på kroppen. Att behandla dessa kan ibland ta längre tid än önskat och ibland kan de även bli infekterade. Genom att kombinera plåster och Manuka Fill Sårsalva kan du effektivt behandla såren och även minska risken för oönskade ärr.

Revolutionerade resultaten med manukahonung
När Medfour började sälja den unika manukahonungen, med ursprung från Nya Zeeland, användes sårsalvan Manuka Fill mest på äldre personer med allvarliga sår.

- När vi hjälpte dessa patienter och följde upp resultaten såg vi hur sår, som inte läkt på flera år trots antibiotikakurer, nu läkt. Resultaten var så pass att vi till och med räddat patienter från att behöva amputera. Vi blev lika överväldigade som läkarna och har nu full insikt i de vetenskapligt studerade effekterna av sårsalvan och manukahonungens egenskaper och effekter för såväl användning på sår som vid besvär med halsont, berättar Jonas Nobel.

Läs mer och klicka hem den effektiva salvan här!

Så här behandlar du dina sår som bäst – med Manuka Fill
Så hur använder man då sårsalvan Manuka Fill för bäst resultat?

– Det är en väldigt enkel produkt att hantera. Sårsalvan är, till skillnad från andra salvor, kladdig så det räcker med att dutta på sårsalvan på själva sårytan efter att man tvättat av med tvål och vatten. Sedan täcker man såret med lämpligt förband eller plåster. Tack vare den höga naturliga sockerhalten i manukahonung kommer salvan rena såret genom en osmotisk effekt, sockret drar upp skadad och död vävnad från sårbädden. Det låga pH värdet i manukahonung skapar en sur sårläkningsmiljö vilket håller bakterierna borta och den höga halten av det bioaktiva ämnet Methylglyoxal tar död på bakterier. Dessutom skapar sårsalvan en helt naturlig och oslagbar fuktighet under tiden såret läks vilket kan påskynda sårläkningsprocessen.

När man byter plåster eller lägger om såret så fyller man på med Manuka Fill Sårsalva tills såret blir mindre och det bildas sårkanter/sårskorpa. Manuka Fill läker sår effektivt vilket minimerar risk för ärr. Vill man inte applicera sårsalvan direkt på såret kan man applicera det på plåstret eller förbandet, säger Jonas Nobel och avslutar:

– Sårsalvan Manuka Fill finns på alla apotek runtom i hela landet, och vi ser att allt fler får upp ögonen för den. Det är väldigt kul.

MEDFOUR AB är en snabbväxande svensk distributör av produkter för en bättre, hälsa, vård och vardag. Vi som driver MEDFOUR har lång erfarenhet av att skapa, utveckla och driva varumärken och lansera produkter på den nordiska marknaden. Vi har gedigen kunskap om våra varumärken och produkter och de regelverk, riktlinjer och förordningar som gäller för respektive varugrupp. Vi värnar om våra kunder och har gärna direktkontakt med kunder som är nyfikna eller har frågor som vi kan hjälpa till att besvara.

Vi arbetar nordiskt med våra varumärken, huvudmarknad är Sverige. Våra produkter säljs till apotek, hälsokosthandel, hälso- och sjukvårdsgrossister, egen e-handel samt veterinärsgrossister. Vårt lager ligger i utkanten av Jönköping, från vårt lager levererar vi både nationellt och internationellt till våra kunder. Utöver Sverige säljer vi våra produkter till Norge, Danmark, Finland och Tyskland.