Borås Art Biennial – årets bästa kulturupplevelseNär sensommaren drar in över landet och kvällarna blir mörkare är det många som söker sig till roliga stadsnöjen. För den som är intresserad av kultur, konst och design är Borås ett givet val. Fram till 26 september pågår Borås Art Biennial som lockar konstälskare från hela landet.

Borås Art Biennial anordnas av Borås Konstmuseum som en del av stadens 400-årsjubileum och kompletterar det redan stora utbudet av offentlig konst. Inom en radie på knappt 1,5 kilometer finns ett hundratal skulpturer, installationer och muralmålningar. Helt öppet för alla att ta del av. Här finns även populära gallerier och välkända museum. För den som vill utforska staden på egen hand kan den digitala kartan komma väl till pass.

– Konst behöver inte vara något svårt och otillgängligt. I Borås visas olika former av konst i världsklass och genom att använda hela staden som ett galleri vill vi göra den tillgänglig för alla människor, säger Helena Alcenius, vd på destinationsbolaget Borås TME. 

Här kan du läsa mer om biennialen samt se hela konstnärslistan

Gratis konst för dig som bokar boende
Borås Art Biennal pågår fram till 26 september och med den sjuder hela staden av härliga kulturupplevelser, men här finns också ett rikt utbud av butiker och restauranger. För den som bokar boende ingår fri entré till Textilmuseet och Abecita Popkonst & Foto samt en guidad tur där det i och med 400-årsjubileumet erbjuds fler turer än någonsin, allt från visningar av biennalens utomhusverk till en stadsvandring med historiskt perspektiv. Så ta dig tid att njuta och stanna en natt eller två!

– Om man är intresserad av konst, design och kultur är det här en av årets absoluta höjdpunkter. Varmt välkommen till Borås och Borås Art Biennial, avslutar Helena Alcenius.

Borås är Sveriges 13:e stad med ca 113 000 invånare. 1,5 miljoner människor bor inom en 10 mils radie från Borås. Staden balanserar mellan småstad och storstad. Stor nog att rymma ett brett utbud av nöjen, kultur och service men liten nog att ha allt inom bekvämt avstånd.