Högkvalitativ hundmat som är rik på protein från insekter

Vill du känna dig trygg med att bara det bästa hamnar i din hunds matskål, och att din hund får i sig allt den behöver från sin kost? Då ska du välja FUNCiFURs insektsbaserade hundmat som är rik på protein från insekter och näring från naturliga och noggrant utvalda ingredienser så som grönsaker och superfoods. Deras hundmat finns idag som helfoder för vuxna hundar och valpar, och de har också lanserat vad som förmodligen är världens första insektsbaserade tuggben. Inte nog med att deras hundmat är näringsrik, allergivänlig och snäll mot magen - den är dessutom bra för miljön.

FUNCiFUR grundades 2020 när Pernilla Westergren, medgrundare och VD, fick hem sin labrador Siri och började bekanta sig med hundmat. Hon insåg snabbt att det är svårt att skilja på olika typer av hundmat och skaffa sig en bild av vad de faktiskt innehåller samt vilken som är bäst. När hon även fick reda på att husdjur står för ca 25% av köttkonsumtionen bestämde hon sig för att ta saken i egna händer. Ragna Zaar som är CCO på FUNCiFUR menar att de som företag vill bidra till en mer hållbar och transparent hundvärld och industri för husdjursfoder.
– Vi vill göra det enkelt för hundägare att ta informerade beslut och göra något bra för klimatet, utan att behöva göra avkall på kvalitet eller näringsprofil. Hundens hälsa är tillsammans med hållbarhet ledstjärnan i hela vår affärsmodell, från produktutveckling till logistik och transport.

Vill du veta mer om FUNCiFURs sortiment? Klicka här

Den svarta soldatflugan = en mycket högkvalitativ proteinkälla
FUNCiFURs produkter baseras på insekten svart soldatfluga. Att använda insekter i hundmat kommer med många fördelar både för hunden och vår planet. Insekter är en mycket resurssnål proteinkälla eftersom de behöver mindre vatten och mat. De behöver även mindre plats och är enkla att transportera.
– Jämför man insekter med nötkött minskas utsläppen av växthusgaser som resultat av produktionen av protein med 94%, bara det talar sitt klara språk, säger Ragna Zaar och fortsätter:
– Förutom att den svarta soldatflugan är bra ur ett klimatperspektiv, så är den en mycket högkvalitativ proteinkälla. Den är rik på aminosyror med hög smältbarhet, vilket innebär att hunden enkelt ta upp all näring och värdefulla proteiner så att det inte bara går genom kroppen.

Minimerar risken för en allergisk reaktion
Eftersom den svarta soldatflugan är en ny proteinkälla minimerar den risken för en allergisk reaktion. Därför är FUNCiFURs hundmat även fördelaktig för hundar med allergier eller känslig mage.
– Vi har haft kontakt med många kunder som berättat att deras hundar blivit befriade från besvär som matallergier, klåda och problem med njurar som resultat av att de gått över på vår hundmat, avslutar Ragna Zaar. 

FAKTARUTA
FUNCiFUR är ett svenskt företag för husdjursfoder. Vårt syfte är att bidra till en mer hållbar och transparent djurvärld, där hundar kan njuta av näringsrik hundmat utan att belasta vår planet.

När vi blev varse om att husdjur är ansvariga för 25% av köttkonsumtionen bestämde vi oss för att göra något åt det. Djurfoderindustrin var i desperat behov av en revolution och FUNCiFUR grundades.