”Jag vill att alla ska ha råd med en elcykel”Har du också insett de många fördelarna med en elcykel men känner att det är för dyrt att köpa en egen?
Stark Drive vill göra elcykeln tillgänglig för alla och har skapat prisvärda och högkvalitativa modeller – till priset av en vanlig cykel. 
– Nu lanserar vi även en variant du kan flyga med, säger Oscar Stark, vd.

Elcykeln har blivit allt mer populär och 2017 blev den till och med korad till ”årets julklapp”. Fler och fler har valt att byta ut sin cykel mot den elektroniska varianten för att snabbare kunna ta sig till skola eller jobb på morgonen. Det är inte svårt att förstå varför – fördelarna med den är många, inte minst sedan regeringens klimatsatsning gör att staten betalar 25 procent av prislappen när du köper en elcykel eller moped. Med en elcykel slipper du dessutom både bilköer och de oundvikliga svettfläckarna som ofta smyger sig på när man transporterar sig på hjul utan en motor till hjälp. 

Det som gör att vissa dock har dragit sig för att utöka sitt cykelställ med en elcykel tror ingenjören och entreprenören Oscar Stark är priset.
– Trots klimatsatsningen är elcyklar ofta väldigt dyra och många överstiger det pris folk är villiga att betala för en cykel med lite ”elektronisk pedalhjälp”. Det var något jag ville ändra på, säger han.

Skippar onödiga mellanhänder
Han startade företaget Stark Drive med målsättningen att göra elcyklar prisvärda för alla. Genom att lokalisera kostnaderna för produktionen av en elcykel kunde Oscar bryta ner logistikkedjan och skippa de onödiga mellanhänderna. I dag har företaget standardiserat cykelns olika komponenter och Oscar berättar att de har skapat en prisvärd, pålitlig och hållbar elcykel – utan att tumma på kvaliteten.

Se prislappen och beställ din elcykel är här 

Arbetet har resulterat i tre olika modeller av Stark Drive där alla cyklar kommer i en unisexmodell och liknar de traditionella cyklarna.
– Många elcyklar som säljs är bara skelett med dyra uppgraderingar. Vi har istället försökt att göra våra modeller så välutrustade som möjligt från början. Stark Drives elcyklar har designats så att motorn inte ska synas, dessutom går cykeln att vika ihop, vilket gör att du kan ta med den in på jobbet eller i lägenheten och slippaa oroa dig för att den ska bli stulen.
Här hittar du mer information om Stark Drive 

Ta med cykeln på flyget
Vårens stora nyhet är Stark Drive Mini som du till och med kommer att kunna ta med på flygplanet.
– Till skillnad från de flesta elcyklar kommer du att kunna ta med Stark Drive Mini när du är ute och reser – dessutom är den ännu billigare än våra andra varianter.