Kom ifrån den hektiska vardagen – besök historiska Vår Gård

Söker du en avkopplande retreat i väg från surret i city? Längst ut i Saltsjöbaden ligger Vår Gård vackert belägen i kulturhistoriska byggnader omgivna av hav och natur. Här finns en lång historia som tar sin början på 1800-talet. Från populär badort för Kung Oscar II till starten av Kooperativa förbundets utbildningsverksamhet 1924, kan idag både företag och privatgäster njuta av den inspirerande och avkopplande miljön.   

Fyra entreprenörer inspirerades under en semester i Trouville i slutet av 1800-talet av den franska kusten med dess vackra hus, restauranger och hotell. Det ledde till idén om en badort för stressade innerstadsbor i Stockholm. Här kunde de få njuta av frisk havsluft och stillsam natur. Efter fyra år invigdes projektet Saltsjöbaden av Kung Oscar II den 10 maj 1893 som sedan gärna spenderade somrarna där med familj och gäster. 

År 1924 inleddes Vår Gårds historia som konferensanläggning när Kooperativa förbundet, KF, köpte upp fastigheterna för att starta sin utbildningsverksamhet. Värdet av att mötas och samarbeta i en inspirerande miljö lever kvar på Vår Gård än idag. 

Nu kan alla uppleva den fantastiska atmosfären på Vår Gård
Idag är Vår Gård en modern, svanenmärkt konferens- och hotellanläggning med fokus på möten mellan människor. Till följd av pandemin ställdes många konferenser in och Vår Gård fick ställa om. De har därför satsat stort på matupplevelser, nya hotellrum och aktiviteter för att anpassa sig för privatgäster. Nu kan alla som vill komma ifrån den hektiska vardagen och ta del av lugnet på Vår Gård i skärgårdsidyllen Saltsjöbaden.

Upptäck allt Vår Gård har att erbjuda – läs mer här 

Vår Gård har mycket att erbjuda så du kommer garanterat kunna hitta något som passar dig. Under sommaren kan du njuta av härliga bad och aktiviteter, ta en paddlingstur med kajak eller SUP i den vackra skärgården eller bara koppla av i bastu & relaxavdelningen. Just nu har Vår Gård ett soligt semestererbjudande med 10% rabatt vid bokning av minst tre nätter.

Om du längtar efter goda smakupplevelser kommer du inte bli besviken. Vår Gård präglas av ett starkt hållbarhetstänk och du får alltid närproducerad mat och välkomponerade menyer. I november förra året fick Vår Gård ett nytt kulinariskt tillskott. Den nya köksmästaren Magnus Karlsson med erfarenhet från bland annat Ulriksdals Värdshus och The Flying Elk har rötterna i det nordiska och franska köket. På hotellet finns även ett omtalat bageri som förser gäster och lokbefolkning med nybakade bröd, bakverk och tårtor av högsta kvalité.

Konst och kultur råder det heller ingen brist på. Beskåda de över 600 verk som finns både utomhus och inomhus av stora konstnärer så som Isaac Grünewald, Axel Törneman, Carl Milles och Olle Baertling – eller varför inte gå på en konstvisning?  

Passa på att unna dig en avkopplande upplevelse på Vår Gård.

142 hotellrum

20 mötesrum

Restaurang

Bageri & Vincafé

Gym & Utegym

Bastu & Relax

Brygga & klippbad 

Kontakta Vår Gård: 08-7487700 eller reception@vargard.se