Tips: Så här kan du superenkelt få det hemtrevligt och mysigt

Få saker är lika viktiga för ens välmående som ens egna hem. Här är en plats där du får vara precis som du vill – och designa och utforma den precis efter dina önskemål. Men för att verkligen få till den mysiga hemkänslan krävs det där lilla extra: exempelvis i form av produkter från Grevinnans Rum.

– Med små medel kan man snabbt få det riktigt hemtrevligt, med allt från väldoftande ljus till elegant tvättmedel, berättar Victor, en av Grevinnans Rums många kunder.

När ett rum städas eller inreds är det oftast möblerna som syns vid en första anblick, men det krävs en insats för att få in en mysig och hemtrevlig känsla. Att lyckas med det utan att behöva testa en rad av olika produkter och märken är en smärre utmaning – men det finns en enkel väg att gå.

Det menar iallafall Victor, 24, som tillsammans med sin sambo precis köpt en ny lägenhet.

– Vi renoverade vår lägenhet från grunden. När vi äntligen var klara och alla möbler inköpta så insåg vi dock snabbt att det fortfarande inte kändes som ”vårt hem”. Efter en dag på jobbet kom man hem till sin lägenhet som snarare kändes som ett varuhus, på ett sätt. Då fick jag nys om Grevinnans Rum.

Läs mer om Grevinnans Rum här

Mycket att välja mellan
Grevinnans Rum har ett stort utbud av produkter, med allt från hår- och hudvård till rengöring och livsstil. Även om de skiljer sig från varandra delar alla något gemensamt: att de är handgjorda, ekologiska och helt veganska. Exempelvis mals all tvål ned till olika typer av tvättmedel.

– Just tvättmedlet tyckte jag var spännande. Vi fick hem tre olika, i dofterna Saltvatten, Grapefrukt och Äpple. Det kändes så himla mycket mer trevligt att tvätta med ett sådant tvättmedel istället för ett mer välkänt där man inte exakt vet vad som finns i det, förklarar Victor.

En omtyckt doft världen över är den som sprider sig i hemmet efter att ha använt tvättmaskinen och satt på nya sängkläder. Det är dock en doft som försvinner tämligen snabbt – men genom Grevinnans Rums rumsspray ”Fresh Cotton” går den att få på beställning.

På så vis gick det dessutom fort att få in den hemtrevliga och mysiga känslan i den nya lägenheten, menar han.

– Det luktar nytvättat varje dag här inne och både jag och min sambo älskar det. Vi har testat liknande produkter förut men vi har alltid tyckt att de luktat både för mycket, men också lite tillgjort. Här känns det autentiskt och det märks att det är gjort med genuin kärlek. Det gör det verkligen. Vi har en enorm mängd av deras sortiment i vår städlåda här hemma nu och den lär väl öka snart igen.

– När vi stryker våra kläder använder vi ”Strykvatten Grapefrukt Bellini”. Det är underbart. Dessutom har vi ett gäng olika doftljus, men vi tycker om de så mycket att vi nästan är rädda att använda upp dem, skrattar han.

Se sortimentet här

Bästa möjliga råvaror
Karin Egertz är ägare av Grevinnans Rum och berättar att de från starten alltid haft hållbart, veganskt och ekologiskt som sina viktigaste punkter i produkterna. Inget ska gå till spillo – och de själva ska alltid ha full koll på vad varje produkt innehåller.

– För oss är det jätteviktigt att alla råvaror är de bästa möjliga. Inga förtjockningsmedel, ingen palmolja, inga parabener och inga mineraloljor, säger hon och avslutar:

– Och såklart: alltid handgjort, alltid med kärlek.

Vi som är Grevinnans rum har arbetat med hudvård i stort sett hela våra liv. Vi älskar detta.

Tillverkningen sker i vår egen fabrik i Grevskapet Gränna. För hand skapas vackra designtvålar i små satser. Recepten är utformade med största omsorg och vi är stolta över att kunna erbjuda ett av Sveriges finaste naturkosmetik. Vi värdesätter att råvarorna är ekologiska och certifierade. Här står medicinalväxteras terapeutiska verkan i centrum. Varje produkt innehåller generösa mängder av vårdande oljor, lera, extrakt och eteriska oljor.

Victor Christophe

Learn More →