Nordisk innovation – hållbara kosttillskott för hår, hud och kroppInnovativa och kliniskt testade kosttillskott, framtagna med omtanke om människor, djur och natur. NORDBO presenterar tre av sina mest populära produkter: Double Hair, Kollagen och LactiKvinna.

Det svenska varumärket NORDBO kombinerar tradition med innovation när de tar fram kosttillskott för hud, hår och kropp. Henrik Andersson, en av bröderna bakom varumärket, berättar:

– Namnet NORDBO valdes för att återspegla de värden som Norden ofta förknippas med: kvalitet, medvetenhet och innovation. Baserat på studier tar vi fram helt nya produkter och förbättrar klassiker. Större delen av produktionen sker i Sverige och samtliga produkter har någon form av hållbar certifiering, såsom ASC eller I’m Vegan av Djurens Rätt. Vi finns för alla som varken vill kompromissa med kvalitet eller hållbarhet.

NORDBO:s produkter säljs både på apotek och i hälsobutiker, bl. a. Apotea, Life, Åhlens, Lyko, MEDS Apotek med flera.
(Klicka på respektive länk ovan för att köpa)

3 populära kosttillskott för hår, hud och kropp

Tre av de mest populära kosttillskotten i NORDBO:s sortiment är följande:

NORDBO Double Hair är ett ekologiskt kosttillskott för håret, som med en kombination av ärtskottsextrakt och högdoserad biotin stimulerar hårsäckarna, förbättrar hårets kvalitet och bidrar till minskat håravfall. Det verksamma extraktet AnaGain™ har kliniskt dokumenterad effekt på håravfall och har vunnit priset ”Advanced Ingredient Award” på Beyond Beauty i Paris. Double Hair tillverkas i Sverige och är certifierad med I’m Vegan av Djurens Rätt.

NORDBO Kollagen är ett marint kollagen med kliniskt dokumenterad effekt på hudens spänstighet och lyster. Hudens naturliga kollagenproduktion minskar redan i 25-årsåldern, men kan stöttas med hjälp av marint kollagen med rätt molekylär sammansättning. NORDBO Kollagen har testats i en klinisk studie som visade upp till 20% ökad elasticitet efter 6 veckors användning. Produkten är dessutom världens första ASC-certifierade kollagen, vilket garanterar en hållbar produktionskedja, för såväl människor som för djur och klimat. Tillverkad i Danmark.

NORDBO LactiKvinna är framtagen för att främja kvinnors underlivshälsa och innehåller hela 50 miljarder mjölksyrabakterier från 11 stammar. 90% av bakterierna är av typen Lactobacillus, som dominerar i ett friskt underliv. Kapslarna innehåller även prebiotika och C-vitamin, som bidrar till immunsystemets normala funktion. Mjölksyrabakterierna omsluts av en skyddande kapsel som ser till att de tar sig hela vägen ner till tarmsystemet där de gör störst nytta. Fri från mjölk och gluten och certifierad med I'm Vegan av Djurens Rätt. Tillverkad i Sverige.

NORDBO:s produkter säljs även på Apotek Hjärtat, Hälsokraft, Svenskt Kosttillskott, Kronans Apotek, Apohem, Bodystore med flera.
(Klicka på respektive länk ovan för att köpa)

Nordbo ägs och utvecklas av Inekogruppen, som grundades i Malmö 2011 av bröderna Henrik och Emil Andersson. De började som distributörer av hälsoorienterade varumärken men utvidgade så småningom verksamheten till att omfatta egna märken inom hållbara kosttillskott, ekologisk hudvård och svenskodlad mat. Varumärket NORDBO har funnits i två åoch produkterna finns att köpa på bl.a. apotek och hälsokost. 

Läs mer på: 

www.inekogruppen.se 

https://www.wearenordbo.se/