Nu hittar du Certinas nya klockor hos StjärnurmakarnaI stundande juletider är det många som eftersöker den perfekta julklappen – något som minst sagt kan vara en utmaning. För den som letar efter en påkostad och tidlös gåva finns Stjärnurmakarna, med allt från modeur till klassiska schweiziska klockor i sitt sortiment.

 

Ända sedan början av 1900-talet har klockan varit en populär accessoar, för både kvinnor och män. Förutom sitt naturliga användningsområde kan rätt klocka både matcha och lyfta en outfit. En klocka är dessutom alltid en uppskattad gåva.

Klockan i sig har alltså en lång historik och även om kunderna idag kanske främst inte köper en ny klocka för att hålla koll på tiden så är intresset fortfarande stort. Traditionella schweiziska varumärken står sig fortfarande starkt, menar Jonas Linder, marknadschef på Stjärnurmakarna.

– Så kallade modeklockor har varit populära under en tid. Nu ser vi däremot en tydlig trend att kunderna i allt större utsträckning efterfrågar klassiska schweiziska klockor. Klockorna från Certina, som vi är auktoriserad återförsäljare av, är ett exempel på det.

Certina har erfarenheter sedan 1888 av att producera och tillverka schweiziska klockor. År 1959 introducerades DS, Double Security, av Certina – och många ansåg att de med detta satte helt nya standarder i klockvärlden. Med DS blir klockan mer säker för tryck och yttre påverkan, och har i år funnits i över 60 år. Det är något som Certina firar i form av nya och ännu bättre klockor på herr- och damsidan: DS-1 Big Date, och DS-Action Lady Diamond; stilrena schweiziska klockor för flera ändamål.

"En modern tolkning”
Herrklockan DS-1 Big Date är en modern tolkning av dess föregångare – men har i utseendet även en subtil 60-tals- och vintagekänsla i sin Certina-gröna färg. Inuti klockan finns den senaste generationens Powermatic 80-kaliber som möjliggör en gångreserv på 80 timmar, spiralfjäder tillverkat i titan och det nya patentet Nivachron™. Tillsammans skapar det en klocka som passar för många olika ändamål.

Vill du läsa mer om DS-1 Big Date?

– Det speciella med Nivachron™ är att det skyddar mot magnetiska fält, som finns lite överallt till vardags och kan påverka en mekanisk klockas gångprecision. Nivachron™ är ett innovativt material som kan öka resistensen mot just det, berättar Jonas Linder.

Roséguld och diamanter
Den nya damklockan DS Action Lady Diamonds blir en ny medlem i den redan befintliga familjen, som med en touch av elegans passar väl in i vardagen. Ståhl-länk med inslag av roséguld tillsammans med diamanter skapar en exklusiv känsla, samtidigt som det antireflexbehandlade safirglaset och dess vattentålighet upp till 200 meter försäkrar ett vardagligt bruk.

Läs mer om DS Action Lady – klicka här

– Kvaliteten på den, liksom alla andra av Certinas klockor, råder det inte heller några frågetecken kring. DS Action Lady har testats och certifierats av COSC, den officiella schweiziska testmyndigheten.

För den som funderar på att köpa en klocka i julklapp är det alltså värt att titta in hos någon av Stjärnurmakarnas butiker eller webbshop. När ni väl är där, spana in Certinas fina sortiment för både herr och dam.

– Då finner ni garanterat en uppskattad och tidlös julklapp, avslutar Jonas Linder.

 Stjärnurmakarna är en rikstäckande butikskedja som har funnit i över 100 år. Vi har ett arv att vårda. Därför bryr vi oss om dig och din klocka över tid. Det innebär att vi gärna hjälper dig under hela din klockresa. Oavsett om du är intresserad av att skaffa en ny klocka, behöver byta ett batteri eller är i behov av en mer omfattande klockrenovering. Vår Stjärnförsäkring och Riksgaranti fungerar dessutom som ett bra skydd om något oförutsett skulle inträffa.

Våra butiker ägs och drivs av människor som brinner för begreppen tid, trender och teknik. Vårt gemensamma mål är att utveckla urfackhandeln med ökad försäljning och god lönsamhet, utifrån ett gemensamt kundlöfte. Några av de varumärken vi erbjuder är: TAG Heuer, Longines, Oris, Sjöö Sandström, Certina, Seiko, Tissot, Kronaby, Casio, Gucci, Calvin Klein, Michael Kors, GANT, Triwa, Daniel Wellington m.f. Läs mer på www.stjarnurmakarna.se