Digitalisering sker i realtid – lagen hinner inte ifatt

Sverige är i framkant inom digitalisering, vårt dataanvändande ligger på tredje plats i EU. Men samtidigt är vi extra sårbara. Vår offentlighetsprincip leder till att information om oss blottas på nätet och är fritt fram för andra att ta del av. Om någon vill veta mer om dig är det idag väldigt enkelt, till exempel […]

Så hjälper Frälsningsarmén människor utsatta för human-trafficking

Människohandel är ett ständigt aktuellt ämne, och enligt statistik identifieras fler och fler men det blir inte i Sverige varje år. Brotten ter sig på flera olika vis; från sexuella ändamål till organhandel, tvångsarbete och tvång till att begå kriminella handlingar. Med förebyggande arbete och specifika insatser ämnar Frälsningsarmén för att hjälpa de drabbade – varje dag.

– Därför finns vi på Safe Haven, en av flera verksamheter inom Frälsningsarmen där vi jobbar för att kunna hjälpa de utsatta, förklarar Lovisa Landälv, verksamhetssamordnare.

Ett roligt och fullspäckat sommarlov – tack vare Frälsningsarmén

Sommaren är äntligen här – något som för många unga associeras direkt med sol, bad, kompisar och lång ledighet. Men för många är det istället tvärtom, och det långa sommarlovet kan bli både ensamt och helt utan roliga aktiviteter. Det vill Frälsningsarmén ändra på.

– Vi vill att alla barn och unga ska kunna komma tillbaka till skolan och känna att de har något att se tillbaka på; att de också gjort en massa kul, berättar Emilia Beijer, kampanjansvarig.

Så kan du hjälpa utsatta människor världen över: ”Vårt arbete gör en enorm skillnad”

Den sociala utsattheten ökar runtom i landet, och fler än någonsin är i rejält behov av hjälp. Allt fler drabbas av psykisk ohälsa och hemlöshet breder ut sig samtidigt som olika former av missbruk kryper ner i åldrarna – och listan kan göras längre. Därför finns Frälsningsarmén, som på daglig basis jobbar för att göra skillnad på riktigt, både i Sverige men även i utlandet. Man hjälper även människor som är på flykt – samt bistår med en hjälpande hand till de drabbade i Ukraina.

–  Som privatperson kan du hjälpa oss att fortsätta bedriva vår verksamhet. Enklast är att bli månadsgivare, där du själv bestämmer hur mycket du vill bidra med, säger Emilia Beijer, kampanjansvarig.

Så kan du hjälpa ukrainare i nöd: ”Tillsammans gör vi det möjligt”

Det pågående kriget i Ukraina innebär kaos, otrygghet, rädsla och flykt. De ukrainska invånarna och dess kyrkor är i desperat behov av mycket; däribland Guds ord och tröst. Det blir extra tydligt nu när Ukrainas bibelsällskaps bibellager för 2022 gapar tomt. Men behovet är fortsatt stort – och din hjälp behövs.

– Din gåva blir till biblar i händerna på krigsstressade vuxna och barn som söker hopp i en till synes hopplös situation. Det blir en stunds vila i larmet i skyddsrum eller på flykt, berättar Lotta Ring, insamlingsansvarig på Svenska Bibelsällskapet.

Trygg sömn för de minsta
– med rätt produkter

Sängen är troligtvis den viktigaste möbeln i hemmet. Det är här vi slappnar av och åter- hämtar oss – bra sömn är helt enkelt lika med välbefinnande. För den som lider av sängvätning, eller enures nocturna som är den korrekta termen, kan det dock vara svårt att få till en hel god natts sömn. Tur […]

Så löste SelfGo Storage Niklas flytthuvudvärk: ”Riktigt smidig förvaring”

De allra flesta känner till att en flytt från en bostad till en annan innebär en rejäl mängd logistik. Ofta innebär det en period där du är mellan boenden – och var du ska förvara hemmets alla prylar blir ofta ett omfattande projekt.

– Jag hade så mycket grejer som inte fick plats hos mina föräldrar, eller någonstans, så jag är extremt tacksam för hur smidigt det var att använda SelfGo Storage, berättar Niklas, en av många användare av tjänsten.

Trygghetslarm i mobilen – med Vakta Companion är hjälp bara ett knapptryck bort

Många upplever en känsla av otrygghet när de är på väg hem efter en sen kväll, när de är ute och tränar ensamma eller befinner sig på ett folktomt busstorg. Det kan dessutom upplevas svårt att snabbt kunna kalla på hjälp om något skulle inträffa. Med hjälp av den nylanserade applikationen Companion är det enklare än någonsin att tillkalla väktare – oavsett anledning, tid eller plats.

Adrian Macéus mobbades i skolan: ”De vuxna måste göra något!”

60 000 barn mobbas i Sverige. När sångaren, skådespelaren och musikalartisten Adrian Macéus, 15, gick på mellanstadiet slutade hans kompisar säga hej till honom och snart åt han lunch ensam och satt själv på rasterna. I dag stortrivs han i sin nya högstadieskola, är ambassadör för stiftelsen Friends och är övertygad om att det kommer att bli bättre för alla som känner sig ensamma just nu.
– Det är aldrig, aldrig den mobbades fel att man är utanför, säger han.

Leif, 70, upprättade sitt testamente digitalt: ”Skönt att ha det gjort”

”Om man är 70 år och inte har ett testamente är det hög tid att ta tag i det”