Solskyddsguide: Så väljer du rätt solskydd till ditt barn

Sommaren står runt hörnet och familjeutflykten till stranden står på de flestas agenda. Men man glömmer lätt att både barn och vuxna bör skydda sin hud en vanlig dag när solen tittar fram.  Det här ska du tänka på när du ska välja solskydd både till dig och ditt barn.  

Redan nu har solen tittat fram och lyser starkt, barnen är allt oftare ute och leker och att smörja dem med solskydd är därför extremt viktigt för att motverka solskador och skydda den känsliga hyn. Men hur väljer du då rätt solskydd till ditt barn?

-Sol och bad är ofta irriterande för huden och därför extra viktigt att undvika ämnen som uttorkande alkohol, parfymer och konserveringsmedel, för att undvika ytterligare hudirritation, säger Margret Pinto, vd för EVY Technology, varumärket som i flera år utmärkts för sina solskydd.

Så funkar den prisvinnande teknologin
Alla EVYs produkter är utvecklade för att användas på känslig hy och förebygger även att känslig hud uppstår i framtiden. Tack vare den lufttäta aerosolflaskan behövs inga konserveringsmedel i produkterna. De är alltid allergitestade och parfymfria och funkar även på personer med hudproblem som soleksem och solallergi, samt rekommenderas av hudläkare.

EVY har i flertal år blivit testvinnare på den oberoende testsidan bäst-i-test.se, och i år är inget undantag. Det är kanske inte så konstigt med tanke på dess unika formula som fördelas i översta hudlagret och bildar som ett membran. Det här gör att solskyddet är extra vattenfast och sitter kvar trots yttre påfrestningar som bad och svettningar under många timmar.  Att välja vattenfast skydd gör att skyddet sitter generellt bättre och längre.

Moussen en stor favorit hos barnen
Att ha en produkt som kladdar, luktar starkt eller irriterar är aldrig kul för vare sig vuxna eller barn. Men för barnen kan det ta emot extra mycket att behöva bli insmord när man vill springa och leka. Ett bekymmer man slipper med EVY.

– Barnen uppskattar den härliga moussekonsistensen och dessutom sjunker den in i huden snabbt och ger ett kladdfritt skydd utan någon slags hinna.  Att faktiskt lyckas att ta tillräcklig med solskydd är det svåraste men med EVY är det lätt att applicera rätt mängd produkt för att uppnå ett fullskaligt skydd.  De flesta applicerar annars endast 30-40% av den rekommenderad mängden, säger Margret Pinto.

Visste du att om du applicerar hälften av SPF 50 så får du inte SPF 25 utan hälften av ett 98% skydd.  Det är alltså 49% skydd och motsvarar endast SPF 2! Därför är det viktigt att välja ett solskydd som gör det enkelt att applicera rätt mängd.
Läs mer om hur EVY Technology fungerar annorlunda än ordinarie solskydd på här