Tandköttsproblem behöver behandlas – det kan räcka att byta tandkräm

Tandköttsproblem är en vanlig åkomma som drabbar många. I de flesta fall tänker man inte ens på det förrän man har ordentlig värk och det har lett till allvarliga problem. Shilan Madjid, tandhygienist, betonar hur viktigt det är behandla tandköttsproblem. Det kan räcka med att byta tandkräm om man gör det vid tidiga symptom.  
– Att försumma daglig tandvård kan leda till problem som faktiskt kan långtgående konsekvenser för både din munhälsa och din allmänna hälsa.  

Lider du av blödande tandkött? Då är du inte ensam. En stor del av befolkningen upplever tandköttsproblem vid något skede i livet. Orsakerna kan vara allt från genetik till dåliga munhygienvanor och konsekvenserna kan på sikt bli allvarliga för hela kroppen, förklarar Shilan Madjid, tandhygienist.

– Blödande tandkött är tydliga tecken på inflammation i tandköttet, som kan öka risken för exempelvis hjärtsjukdomar och diabetes. Därför är det kritiskt att ta hand om sina tänder och tandkött. Genom att regelbundet borsta tänderna, göra rent mellan tänderna och besöka tandläkaren kan man förebygga dessa problem.  

Tandkräm för friskare tandkött
Det finns även produkter som är särskilt framtagna för att motverka tandköttsproblem, till exempel GUM PAROEX tandkräm som är utformad för att reducera bakterier och förebygga  tandköttsproblem. Tandkrämen kan användas varje dag, för ett friskare tandkött. GUM PAROEX Tandkräm innehåller dessutom Aloe vera och pro-vitamin B5 som lugnar och stärker tandköttet, samt fluorid som förebygger karies och skyddar emaljen.  

– Att upprätthålla en god munhygien börjar med bra rutiner och produkter, säger Shilan Madjid och avslutar:

– Genom att byta tandkräm och välja en tandkräm som GUM PAROEX vid tandköttsproblem kan man förebygga, problemen som leder till inflammerat och blödande tandkött. Det är ett enkelt och effektivt sätt att säkerställa att tandköttet förblir friskt och starkt. Regelbunden användning av specialiserade produkter kan göra en stor skillnad i det långa loppet. Kombinerat med regelbundna tandläkarbesök och goda munhygienvanor kan man effektivt skydda både tänder och tandkött mot framtida problem. 

Mer om GUM
GUM® är dedikerade till din munhälsa. Vi har rötter i professionell tandvård och skapade den första gummispetsade tandborsten. Genom vår integration i SUNSTAR-gruppen har vi ett helhetsperspektiv på munhälsa, där vi ser mun- och kroppshälsa som sammanlänkade. Våra produkter är utformade för att stödja en komplett munvårdsrutin och förbättra ditt välmående genom alla livets skeden. Läs mer här