Trenden: Så vill vi förvara våra prylar 2018Ska du plocka undan inredning inför en visning eller tillfälligt röja undan bland skridskor, vinterkläder, båtprylar och dina dammiga men värdefulla fotoalbum? Nu kan du göra det utan att behöva oroa dig över att ditt förrådsutrymme inte räcker till – eller att du inte ska hitta dem i röran i förrådet igen.
– Vi hämtar, fotar, förvarar och lämnar tillbaka dina saker när du behöver dem igen, säger Eva Sjökvist, vd på nystartade Beambox.

Många Stockholmare har ont om om förrådsutrymme i hemmet och det hör inte till ovanligheten att man tvingas hyra ett släp för att köra sina saker man tillfälligt inte använder till ett dyrt och onödigt stort hyresförråd. Den största andelen av prylar som hamnar i hyresförråden är nämligen inte större möbler, resväskor eller bildäck som man kan tro utan mindre saker som har ett affektionsvärde eller är säsongsbaserade. Med detta i åtanke grundades Beambox i april i år.

Beambox är en ny typ av förvaringstjänst, även kallad ”on demand-förvaring”, som motverkar överbelamrade förrådsutrymmen, frigör värdefull boyta och ger användare full koll på sina tillhörigheter. På bara några månader har de nu fått Stockholmarna att förvara allt från gamla fotoalbum och bröllopsklänningar till cyklar och barnsaker.

Beambox poäng är att när saker är mer lätt-tillgängliga behöver man inte bara förvara stora prylar utan man kan även förvara saker som är säsongsbetonade eller har ett stort affektionsvärde.
– Vår grundidé bottnar i att vi tycker att saker som ligger i förvaring ska användas igen istället för att slängas eller glömmas bort. Genom att vi hämtar, fotar, förvarar och lämnar tillbaka dina saker när du behöver dem igen är chansen betydligt större att de inte kommer att falla i glömska. När du använder Beambox slipper du krånglet med att få hem dina prylar igen samtidigt som du sparar pengar eftersom vår modell går ut på att du enbart betalar för det som du förvarar – inte för förvaringsytan, säger Eva Sjökvist, vd på Beambox.
Läs mer om Beambox här

”Det blir en smidigare upplevelse”
Så här går det till när du förvarar dina prylar via Beambox:

 • Tryck på en knapp
  Beambox hämtar och lämnar dina saker hemma hos dig. Du gör bara en beställning online på hur många lådor du vill ha hemskickade och sen levereras de till dig när det passar – och du behöver inte ens vara hemma för att ta emot dem. I samband med beställningen bokar du även en dag för upphämtning av lådorna. Om du vill förvara något större som cyklar eller barnvagnar tar Beambox gärna emot det för förvaring också även om det inte ryms i Beamboxlådan.
  Vill du beställa hem en eller flera Beamboxlådor? Klicka här
 • Slipp leta
  Packa dina lådor och klistra på en returetikett. Beambox transportpartner kommer sedan och hämtar lådorna hemma hos dig och kör dem till förvaringslagret. Här blir dina lådor och varje föremål fotat uppifrån för att du ska få stenkoll på vad du har i dem och för att du ska slippa leta efter din saker när du behöver dem igen.
 • Luta dig tillbaka
  När lådorna är hämtade behöver du inte göra något mer förrän du vill ha sakerna hemkörda igen. Då bokar du snabbt och enkelt en tid online så kommer Beambox och lämnar de hos dig.

– De flesta är idag vana vid hemleveranser av allt från mat till möbler och det ska vara en självklarhet att även kunna få sina förvarade prylar hem till dörren. Det blir en modern och smidigare upplevelse där man har koll på sina saker, avslutar Eva.
Vill du veta mer? Se vanliga frågor och svar

Om oss
Behöver du en smart förvaringslösning för allt som inte får plats där hemma? Beambox hämtar, fotar, förvarar och lämnar sedan tillbaka det du behöver när du behöver det.

Beambox är en relativt ny tjänst som snabbt blivit mycket populär bland familjer, parhushåll och andra som är i behov att förvara sina ägodelar.

Ägarna av Beambox är Castellum.

Kontakt
Varmt välkommen att kontakta oss!

Tel: 076-807 63 27 
E-post: info@beambox.se


Översikt av din förvaring