Upplev familjedagen på Gothenburg Horse Show: ”En rolig och fartfylld dag för både barn och vuxna”Den 19 februari går startskottet för årets största hästfest Gothenburg Horse Show och onsdagens familjedag väntas bli något alldeles extra. Förutom spännande ungdomsklasser i hoppning och dressyr kommer besökare kunna ta del av roliga aktiviteter som pyssel, ansiktsmålning, agility och käpphästhoppning.

– Det är en väldigt rolig och fartfylld dag för både barn och vuxna som brukar vara väldigt uppskattad bland familjer, säger Erika Olsson, projektledare för Gothenburg Horse Show.

Mellan den 19-23 februari är det äntligen dags för årets upplaga av Gothenburg Horse Show i Scandinavium i Göteborg. Evenemanget kommer att bjuda på allt från de nervkittlande världscupklasserna i hoppning och dressyr – där vi får se några av världens största ridsportstjärnor kämpa om placeringarna – till agility och en mängd roliga aktiviteter för stora och små.

Festligheterna börjar onsdagen den 19 februari med Familjedagen som är ett särskilt populärt inslag där vuxna och barn får hänga med Agrias Ponnyklubb, bygga sin egen käpphäst och få möjlighet att komma ned till arenan och testa på olika aktiviteter under en timme.

– För andra året i rad ger vi våra besökare möjligheten att komma ned till sanden och bland annat testa på voltige, agility och hälsa på de snälla polishästarna som är på plats, säger Erika Olsson.

Se hela programmet

”Hoppning på hög nivå”
På onsdagen äger också den omåttligt populära ponnycupen Sverigeponnyn rum. En fartfylld hoppcup där 30 stycken ryttare med sina C-ponnyer gör upp om vilka som går vidare till lördagens stora final. Flera av Sveriges starkast lysande stjärnor på ryttarhimlen startade sina karriärer i just Sverigeponnyn så chansen att få se några av framtidens blivande toppryttare är stor.

– Det är hoppning på hög nivå och en väldigt fartfylld cup där man får chans att se några av Sveriges bästa ponnyekipagei action. Det brukar vara särskilt uppskattat bland familjer.

Läs mer om Familjedagen

Något man inte vill missa
Precis som under tidigare upplagor av showen så går biljetterna åt snabbt och vill man hinna säkra sina biljetter till Familjedagen eller någon av de övriga dagarna gäller det att passa på, berättar Erika Olsson.

– Det finns fortfarande biljetter kvar till både Familjedagen och de övriga dagarna så man hinner fortfarande knipa platser för att uppleva showen. Helgen bjuder till exempel på denprestigefyllda världscupen i hoppning och dressyr vilket är något man inte vill missa.

Du kan välja att köpa biljetter till enstaka dagar eller välja ett paket som ger dig tillgång både till Familjedagen på onsdagen och helgens festligheter. Säkra dina biljetter redan idag!

Om Gothenburg Horse Show
Gothenburg Horse Show arrangerades för första gången 1977. Närmare 3 miljoner människor har sedan dess besökt arrangemanget i Scandinavium. Gothenburg Horse Show och Scandinavium har fått taglinen Home of World Cup av det internationella förbundet FEI. Gothenburg Horse Show arrangeras av Got Event.

Läs mer