Södertälje City: En händelserik plats där alla är välkomnaVill du hitta på något extra kul i sommar? Besök Södertälje City som anordnar gratis utebio, sommarkonserter och en egen stadsfestival.

Södertälje är en händelserik mötesplats vid vattnet strax söder om Stockholm. Staden är känd för sitt rika kulturliv. Här träffas människor för att umgås i en trevlig och dynamisk miljö. I sommar kan den som är sugen på kulturaktiviteter komma hit för att njuta av utebio, sommarkonserter och festival. Hit tar du dig lätt med både bil och med buss, pendeltåg eller båt.
– Vi vill skapa en mötesplats i stadskärnan och därför jobbar Södertälje City för att skapa tillfällen där medborgare och besökare vill träffas och umgås och skapa härliga minnen, säger Lena Raattamaa, event- och marknadskoordinator för Södertälje City.

Molly Sandén och John Lindberg Trio
Eventen i Södertälje City vänder sig till alla. Man balanserar evenemangen så att alla kan hitta något som de tycker är roligt. På sommarkonserterna kan de små barnen leka i hoppborgen, och blir familjen hungrig finns det flera foodtrucks att upptäcka.
– Till sommarkonserterna känner vi att vi fått en riktigt bra blandning med John Lindberg Trio till ena tillfället, och Molly Sandén till det andra. Båda är väldigt bra artister och kan passa olika besökare, säger Lena Raattamaa.

När det gäller utebion bad man invånarna att via sociala medier rösta fram filmerna som skulle visas. Då blev det klassikern Grease och stjärnspäckade A Star is Born som vann, och som därför kommer rulla på vita duken för alla som vill ha en filmkväll under stjärnorna.

Gratis att besöka
En annan fördel med sommaren i Södertälje är att samtliga aktiviteter är gratis.
– Vi arrangerar gratisevenemang för att alla ska ha möjligheten att komma. Sedan kan det finnas saker där under evenemangen som kostar pengar, som till exempel att handla från foodtrucks, men att besöka och uppleva något kul är gratis i Södertälje City, säger Lena Raattamaa.
I Södertälje finns också populära Tom Tits Experiment, Torekällberget och äventyrsbadet Sydpoolen att besöka.

Södertäljefestivalen 23–25 augusti
I augusti fylls hela staden av underhållning då man anordnar Södertäljefestivalen, en tredagarsfestival med fullspäckat scenschema med kända artister, tivoli, god mat, tävlingar med fina priser, gallerior som livas upp, kammarmusikkonserter och mycket mer. 
– Vi hoppas att vi träffas här i Södertälje City och att ni får roliga minnen för livet tillsammans, avslutar Lena Raattamaa.


Det här händer i Södertälje City i sommar:

Snäckviken Race, nostalgikappsegling
15 juni – Norra stadskärnan

Foodtruck-kväll
25 juni – Stadsparken

1800-talsveckan
28-30 juni – Torekällberget

Sommarkonserter i Södertälje City
4 juli - John Lindberg Trio – Stora Torget
18 juli - Molly Sandén – Stora Torget

Utebio på Marenplan
11 juli – Grease
25 juli – A Star is Born

Södertäljefestivalen
23-25 augusti – hela Södertälje City 

Folkmusikfestival
7 september – Torekällberget

 Kultur runt Maren
14 september

SM i kringelbakning
Final 28 september – Stora Torget

Alla aktiviteter är gratis.
Mer info hittar du på www.sodertaljecity.se