Born in Sweden: ”Hållbart, miljövänligt och snyggt”

Vi är många som upplever att det snabbt blivit mycket kallare och mörkare om dagarna. Det tycker även fåglarna runt om landet, som dessutom får en större utmaning i jakten på mat. Med hjälp av unika inredningsartiklar från Born in Sweden blir det dock enklare att både lysa upp den smått mörka vardagen – och se till att fåglarna inte går hungriga.

Att skapa förutsättningar för att trivas hemma är viktigare än någonsin. Löven faller från träden, fåglarna har svårt att hitta mat och vi kurar ihop oss inomhus. När novembermörkret lägger sig över landet gäller det att på alla sätt ta tillvara på det som är bra med hösten. Vi behöver göra det mysigt omkring oss för att må bra. Att tända ett ljus är det snabbaste sättet att förändra atmosfären i ett rum och levande ljus sprider både värme och trivsel.

Stumpastaken skapades som en lösning på problemet med alla ljusstumpar som oundvikligen blir över och kastas bort. Med den här smarta ljusstaken kan man istället spara sina stumpar, sätta dem i Stumpastaken och låta dem brinna hela vägen ner på ett säkert sätt.

Läs mer om Born in Sweden här

Återvinning – för miljön och för framtiden
Kim Vejsholt, ägare och grundare till Born in Sweden säger:

– Stumpastaken är helt rätt i tiden på flera sätt. Vi tillverkar den i Sverige av 100% återvunnen aluminium vilket bara det är en stor miljövinst. Att jordens resurser återanvänds är helt nödvändigt, det kan inte ha undgått någon. När man dessutom kan använda en riktigt snygg inredningsprodukt till att minska övrigt svinn, i det här fallet stearinstumpar, är det naturligtvis dubbelt så bra.

Vill du veta mer om Stumpastaken?

Den första Stumpastaken med plats för 16 ljus designades av Jonas Torstensson redan 1991. Sedan Born in Sweden tog över produktionen 2015, har serien växt till fem olika modeller med tre olika ytor, rå, svart eller polerad. All produktutveckling sker i samråd med Jonas som har en lång karriär som arkitekt och produktutvecklare, hela tiden med miljön i fokus.

– Vi märker att folk verkligen älskar sina Stumpastakar, säger Kim Vejsholt med stolthet i rösten.

– Det är också en anledning till att vi tagit fram ett antal tillbehör, för att man ska bredda användningsområdet och göra den till mer än en ljusstake. Det finns till exempel galler som gör att man kan hålla en tekanna varm ovanpå, det finns korkskålar som underdelar, där man kan förvara stumpar och tändstickor, givetvis tillverkade i återvunnen kork. Ett väldigt populärt tillbehör är också våra minivaser som gör att man kan kombinera ljus och blommor och få en komplett bordsdekoration.

Tänk på fåglarna och få sällskap till morgonkaffet
När vi sitter inne vid våra tända ljus och myser, får småfåglarna allt svårare att hitta mat. Med Born In Swedens smarta fågelmatare kan alla som vill mata fåglarna. Man fäster den enkelt på fönstret med en sugpropp och på så vis kommer man riktigt nära fåglarna när de äter.

Så kan du hjälpa fåglarna med Born in Swedens produkter – se här

– Det tar ett litet tag innan de hittar fram, säger Kim Vejsholt, men när de väl förstått att det finns mat på ditt fönster, så bryr de sig inte om vare sig människor eller husdjur på insidan. Just i år är det här en viktigare produkt än någonsin. Inte bara för småfåglarna, utan också för alla som måste hålla sig hemma mer än de kanske önskar.

– Fåglarna är mer sällskap än man kan tro och fågelmataren är verkligen en fin underhållning, avslutar han.

Born in Sweden grundades 2008, med en tydlig vision att utveckla snygga designartiklar till en internationell marknad. Idéen är att våra produkter inte bara ska ha en funktion, utan även med en tvist som får dig att le. Vi är noggranna med att använda material som har en lång livslängd, och vi försöker att använda återvunnen råvara när det är möjligt.

Vi tror på långvariga produkter för alla hem, saker du kan bli gammal tillsammans med. I samarbete med ett flertal designers producerar vi saker vi älskar och produkter som vi känner passar vårt märke. Born in Sweden firar den svenska livsstilen och vårt mål är att göra det möjligt för alla att få in en bit av Sverige i sina hem.