Fyra tips för en lyckad julfest

Är du arrangör eller sitter med i företagets festkommitté? Då ska du fortsätta läsa! Äntligen! Tiden på året är här när den årliga julfesten ska planeras. Är du arrangör eller sitter med i företagets festkommitté ska du fortsätta läsa. Här kommer fyra konkreta tips som kommer att få hela företaget att jubla. Sätt ett tema […]

Vem känner du som borde uppmärksammas för sitt ledarskap? Nominera en ung person till Kompassrosen 2022!

Nu har äntligen stipendiet till Kompassrosstipeniater från år 2020 och 2021 kunnat delats ut av Kungen i egen hög person efter att ha blivit uppskjutet på grund av pandemin. Stipendiet delas ut till unga personer som visat på ett värdebaserat ledarskap och som inspirerat till att göra världen bättre på olika sätt. Kanske känner du någon som borde nomineras till 2022?

Möt de unga kvinnorna som förbättrar Sverige

Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap sätter det unga värdebaserade ledarskapet i fokus och drivs av att vara med och utbilda framtidens ledare. Stiftelsen vill visa de positiva effekterna med att ha unga i ledande roller. I år är det tre unga kvinnor som i sitt ledarskap visat prov på mod, omtanke och handlingskraft som får ta emot Kompassrosen som överlämnas av Kung XVI Gustaf.

Vad driver dig? – Dags att se bortom strategier på ett papper

Utan drivkrafter kan det vara svårt att prestera på topp, något som lätt kan gå ut över vårt arbete. Någon som vill göra skillnad för människor, och hjälpa dem hitta sitt driv är Tommy Bysell. Det gör han genom NLP, Neurolingvistisk programmering, en metod som hjälper oss förstå våra tankar och känslor, så att vi kan hitta rätt riktning i arbetslivet.