Gör världen lite bättre – res iväg på en lyxig äventyrsresaDe flesta tycker om att resa runt i världen och upptäcka nya, spännande platser. Fler och fler väljer nu dessutom resmål som gynnar lokalbefolkningen, djur och natur – och just sådana resor erbjuder Ecolyx.
 – Det är fantastiskt att vår resa bidrog till en positiv utveckling på plats, säger resenären Hanna Landing.

 
Drömmer du om att resa iväg med hela familjen på spännande safari i Namibia, kryssa i det förtrollande Galapagos eller kanske njuta av norrskenet på Svalbard? Vet du inte var i ditt reseplanerande du ska börja, eller är du orolig att din resa ska vara dålig för miljön? Ecolyx hjälper dig att organisera hela drömresan.

Ecolyx  erbjuder skräddarsydda reseupplevelser utöver det vanliga till privatresenärer, grupper och företag. De har fokus på omtanke om människa, natur och kultur och anordnar därför eko-lyxresor till småskaliga eko-destinationer över hela världen.
– När du väljer att resa med Ecolyx är du med och förbättrar förutsättningarna för lokalbefolkningen, djur och natur, säger Ulrika Löfdahl och Tina Frisk, grundarna av Ecolyx.

Läs mer om Ecolyx 

”De hjälpte oss att boka drömresan”

Familjen Landing är en familj bland många som bokade sin resa med Ecolyx och blev mycket nöjda.
– Vår safariresa till Kenya blev så mycket bättre än vi hade vågat drömma om. Det absolut bästa med resan var att vi fick upptäcka storslagen natur och träffa vilda djur samtidigt som vi var med och bidrog till att både djur och natur mår bra. Båda delarna gjorde resan till ett minne för livet för hela familjen, berättar Hanna Landing.

Ulrika Löfdahl och Tina Frisk handplockar småskaliga platser där du känner dig som en gäst snarare än en turist.
– Vi är alltid på jakt efter nya, spännande ekodestinationer och besöker ofta platserna själva för att säkerställa kvaliteten och bygga långsiktiga relationer, säger Ulrika och Tina.

Prenumerera på Ecolyx nyhetsbrev 

Knepen för att resa smart
Ulrika och Tina tipsar om tre enkla saker att tänka på om man vill resa klimatsmart.

  1. Välj rätt boende
    Undvik stora hotellkomplex och välj ett boende som arbetar med hållbarhet i alla dess former. När du reser med Ecolyx bor du alltid på småskaliga, eko-vänliga hotell.
  2. Minska ditt avtryck
    Idag gör de allra flesta sitt bästa för att minska sina CO2-avtryck genom livsstilsförändringar i vardagen, exempelvis genom hur man äter, förbrukar energi och konsumerar. Det är bra att göra dessa medvetna val även när du reser.
  3. Välj destination aktivt
    Åk till en plats där turismen är organiserad på ett hållbart sätt, och där man arbetar med projekt som stödjer djur, natur och lokalbefolkning. Ecolyx resor går enbart till platser som är bra för den lokala utvecklingen och skyddar den biologiska och kulturella mångfalden.

 


Om oss

Ecolyx är ett svenskt resebolag som grundades 2009 och är en dem av Ecospheres AB. De två entreprenörerna Tina Frisk och Ulrika Löfdahl träffades i Kenya 2008 där båda arbetade med utvecklingen av ekodestinationer. Ur deras gemensamma erfarenheter av resebranschen föddes idén om att starta en egen resebyrå. Deras mission var att bidra till en bättre värld där människor reser med omtanke om miljö och människa. Så föddes Ecolyx – en resebyrå som erbjuder eko-lyxresor till småskaliga eko-destinationer över hela världen. Affärsidén var då som nu att erbjuda unika reseupplevelser som lämnar ett positivt fotavtryck på människa, natur och kultur – utan att ge avkall på komfort och kvalitet.


Ulrika Löfdahl och Tina Frisk, grundare av Ecolyx.