Familjer i fattiga länder svälter på grund av Coronakrisen – så kan du bidra

För de mest utsatta innebär en dag utan arbete en dag utan mat vilket gör viruset till en dödsfara även för de som inte blir sjuka.

Nu ska unga mammorna få makt över sina liv

I Karamoja gifts en av tre tjejer bort innan sin 18-årsdag, tonårsgraviditeter är vanliga och få vuxna kvinnor kan läsa. Nu ska de unga kvinnorna utbildas och få stöd för att komma på fötterna genom Erikshjälpens nya projekt.

Här ligger bostäderna som räddar liv

En ytterdörr som går att låsa är en grundläggande rättighet, men i Kenyas huvudstad Nairobi är den inte självklar. I slumområdet Kibera går en järnväg tvärs över marknaden, en enkel promenad riskerar livet.

Så kan du hjälpa barn från bordeller i DR Kongo

I dagens DR Kongo pågår en av världens dödligaste konflikter i ett klimat där sexuellt våld blivit vardag. Det finns inga ord som kan beskriva det mörker som flickorna på bordellerna lever i, men för Britt-Marie Ström behövs det inga ord.

De vill hjälpa utsatta barn att uppfylla sina drömmar

Annelie Edsmyr, kampanjkoordinator på PMU: “Alla barn har en dröm om framtiden”.

Tillgång till rent vatten ger stärkt hälsa – och bättre ekonomi

Tillgång till rent vatten är en förutsättning för bra hälsa hos ett lands befolkning – och i förlängningen ett större välstånd.

Listan: 5 skäl att bevara regnskogen

Att regnskogen är avgörande för klimatet vet de flesta om men att den är essentiell för att vi exempelvis ska kunna njuta av bananer, kaffe, avokado och choklad har inte fullt så många koll på.

Med ett mikrolån och en ko förändrades livet

Den 28 maj är det World Hunger Day – en dag tillägnad de 815 miljoner människor som lever i kronisk hunger. En av dem som tidigare har levt med hungern vid sin sida men fått hjälp av Hungerprojektet är Lydia Jjemba från Uganda.

Maral, 35: ”Han misshandlade mig under flera år”

I dag utsätts en av tre kvinnor för våld eller sexuellt våld – ofta av någon närstående.
Maral är en av många kvinnor i världen som misshandlats av sin man och lyckats få hjälp genom stiftelsen Kvinna till Kvinna.
– Kvinnocentret har hjälpt mig med boende, arbete och psykologhjälp. De har blivit min familj, säger hon.

En annorlunda önskelista: skola och klasskompisar

Att få gå i skolan kan vara avgörande för att i framtiden kunna hävda sina mänskliga rättigheter. Trots det är förmågan att läsa, skriva och räkna få förunnat – när omkretsen är jorden.
– I jul arbetar vi extra mycket att förbättra chanserna till skolgång för afghanska barn. Vi vill bygga skolhus, köpa undervisningsmaterial och skolbänkar, säger Monica Eriksson, insamlingsansvarig på Svenska Afghanistankommittén.