Här är galleriet där ingen utställning är den andra lik

Oavsett om du är ute efter klassisk konst från sekelskiftet eller på jakt efter de moderna penseldragen finns det något för dig hos Galleri Melefors.
Fram till 30 september kan du besöka deras nyöppnde showroom i Linköping och se den första av höstens fyra temautställningar: ”Heroes - Strong. Brave. Power” av den nutida konstnären Karin Holmström.

Är du ute efter nya konstverk att pryda väggarna med men är osäker på vad som faller dig i smaken ska du rikta blicken hit. Galleri Melefors som har sitt showroom i Linköping är ett av få gallerier som vänder sig till den breda massan med konst som täcker allt från klassiska till nutida verk i varierande prisklasser. 
– Konceptet är blandningen, den ena utställningen är aldrig den andra lik, säger Johan Melefors som är grundaren bakom galleriet.

Nyöppning av showroom
Galleri Melefors bjuder på åtta separatutställningar per år där varje konstnär skiljer sig i sitt uttryck. Under sommaren har Melefors renoverat sitt showroom och i samband med nyöppningen 15 september hålls den första av höstens fyra temautställningar: ”Heroes - Strong. Brave. Power” av den nutida konstnären Karin Holmström. I mitten av oktober kan du se Pop art av Robert Hilmersson i deras showroom, i november ställs Olle Baertlings "Angels" ut och i december bjuds det på traditionell Julsalong med Mixad Fine Art från 1800-tal till nutid i samklang med unika verk från Kosta Boda.

Karin Holmström, som har en akademisk bakgrund inom affärs- och modeindustrin, har alltid haft en passion för att skapa. Efter att hennes pappa gick bort i cancer valde hon att satsa fullt ut på kärleken till konsten och skänker nu delar av försäljningen till Cancerfonden till minnet av sin far.

"Gestaltar känslor"
Karins konst kännetecknas framför allt av starka färger och suddiga linjer med varierande motiv som gestaltar livserfarenheter och känslor. Några av hennes mest typiska verk är Carry on och Mr Blue. Hon har tidigare visat upp sin konst i London och medverkat i tv.  

För dig som inte har möjlighet att besöka utställningen finns tavlorna även att hitta på Galleri Melefors hemsida där de förmedlar konst både i och utanför Sverige. Förutom Karin Holmström samsas där flera etablerade konstnärer som Lars Lerin, Gustaf Fjaestad och Bruno Liljefors. Här kan du även se kommande utställningar, sälja och värdera dina egen tavlor.  

Presenteras av


Bruno Liljefors, Vildgäss i skymning, 56 x 71 cm inkl. ram


Lars Lerin, Isle of Sky, 98 x 126 cm inkl. ram


Karin Holmström, Mr. Blue, 150 x 100 cm