Potatisskolan: 6 roliga sätt att äta potatis på

Det är enkelt att tillaga potatis – och roligt eftersom den kan serveras på många olika sätt. Dessutom är potatisen mättande och bra för både mage och tarm.

“Jag tvingade mig själv att hitta sätt att tjäna pengar”

Inga pengar. Inget bankkonto. Ingen framtid. Så ser verkligheten ut för en miljard kvinnor som stängs ute från ekonomin.
– Jag råder andra kvinnor att undvika att vara beroende av någon annan. Att bli självförsörjande, säger kaffeodlaren Beth Kiumo Daniel i Kenya.

De underlättar integrationen på svenska jobbmarknaden

Genom att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar underlättar ÖppnaDörren etableringen för utlandsfödda. På bara två år har över 27 000 människor träffats genom organisationen – med fantastiska resultat som följd.
– Det var tröttsamt att hela tiden få dörren stängd i ansiktet förr, säger Natasha som har fått ett jobb med hjälp av organisationen. 

3 julklappstips – för dig med motorintresse

Racingutbildningar, biljetter till häftiga fordonmässor eller motortidningar med hög nostalgifaktor.
Albinsson & Sjöberg förlag är Nordens största motorförlag som dessutom arrangerar mässor och motorevent.
Här tipsar Fredrik Bjerngren, marknadschef, om årets tre bästa julklappar till den motorintresserade.

Nya Stockholmstrenden: Asiatiskt julbord

Julen är på intågande och julborden löser av varandra. Brukar du redan ha tröttnat på sill, korv, köttbullar och potatis när julafton väl är här? Weidao råder bot på det.
– Vi erbjuder ett exklusivt och exotiskt asiatiskt julbord mitt i stan, säger Lin Chen, smakexpert på Weidao.

Nya trenden: Slow fashion

Klädindustrins utsläpp är näst störst i världen, bara oljeindustrin är värre. Det beror bland annat på ökad konsumtion, ohållbar framställning och att kläder är svåra att återvinna. Nu har klädproducenten Wolly Bear tagit fram ett mer hållbart koncept för dig som gillar kläder.
– Vi vill förändra, utmana och möjliggöra en hållbar utveckling, säger Erik Lindtorp, textilingenjör på Woolly Bear.

Gör världen lite bättre – res iväg på en lyxig äventyrsresa

De flesta tycker om att resa runt i världen och upptäcka nya, spännande platser. Fler och fler väljer nu dessutom resmål som gynnar lokalbefolkningen, djur och natur – och just sådana resor erbjuder Ecolyx. 
 – Det är fantastiskt att vår resa bidrog till en positiv utveckling på plats, säger resenären Hanna Landing.

En av de vanligaste dödsorsakerna – så ofta drabbas en svensk av stroke

Var 20:e minut drabbas en svensk av stroke. Därför är det hög tid att stödja den livsviktiga forskningen så att färre insjuknar i framtiden.  – Stroke kryper ner i åldrarna och 40 procent av de som drabbas får inte den rehabilitering de behöver – det måste det bli ändring på, säger Kjell Holm, verksamhetschef STROKE-riksförbundet. […]

5 tips för att hålla ditt nyårslöfte – att sluta röka

Har du lovat dig själv att börja träna, äta nyttigt och källsortera nästa år – eller har du satt ribban högt och ska sluta röka?
Det finns hjälp att få.
– Ring oss för stöd och råd även om du inte helt bestämt dig för att sluta, säger Ann Post, driftansvarig på Sluta-Röka-Linjen.

Se unika miljöprodukten – för dina skor

Det finns en rad miljömärkningar som kan underlätta för konsumenter som vill göra skillnad.
Nu introducerar Springyard världens första produkter inom skovård märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval – en miljömärkning som är en av de hårdaste på marknaden.