Otippade listan: Det här intresset är störst hos dina grannar

“Det är egentligen bara en sak som alla har gemensamt”

Handlare anmälde tjuv – blev själv anmäld

Tomas Lindborg är handlare på Hemköp Hässelby strand i Stockholm. Han är en av flera som bittert fått erfara vad som händer om butikens kamerabevakning inte håller måttet.
– Man måste täcka in varenda vrå annars lägger åklagaren ned ärendet, säger han.

Undvik skattesmäll – med smarta körjournalen

“Med ABAX elektroniska körjournal kan du inte bara spara pengar genom att undvika en skattesmäll; arbetsdagen blir dessutom ofta mer effektiv när registreringen sköts automatiskt”

”En lyckad bolagsförsäljning är inte tur, nyckeln är kontroll och förberedelser”

Per-Olov Lindgren är CEO på Beachhouse One och har mångårig erfarenhet av såväl företagsledning som M&A. Han menar att merparten av bolagssäljare lägger tid och fokus på fel saker, ofta på bekostnad av både pris och företagets framtidsutsikter. Gå direkt till erbjudanet om en timmes kostnadsfri rådgivning om ert bolag – en garanerat väl investerad […]

Rapport: Tusentals arbetstillfällen hotade av den nya flygskatten

Med start 1 april införs den nya flygskatten.
Skatten per passagerare blir 60, 250 eller 400 kronor plus moms beroende på resmål.
– Vi är bekymrade över att regeringen har underskattat de negativa effekterna och att avgångar, flyglinjer och i värsta fall hela flygplatserriskerar att avvecklas, säger Maria Rankka, vd på Stockholms Handelskammare.

Listan: Det visste du inte om pantbanken

Nu är tiden på året då många har det tunt i plånboken här. Tillhör du kanske en av dem som just nu är i snabbt behov av extrapengar för att det har dykt upp en oanad utgift? Om du vill ta ett snabbt och säkert lån med låg ränta är det då en god idé att vända dig till en pantbank. Här ger Nils Klevmarken, vd på Sefina Pantbank, svar på allt du behöver veta när du funderar på att pantsätta dina saker.

Knepet: Så vet du att din diamant är äkta

Att diamanter tillhör en av de mest eftertraktade och dyra ädelstenarna vet de flesta, men visste du att diamanters storlek inte måste spela någon roll för priset och att de används till så mycket mer än bara prydnader och smycken? Här avslöjar Nils Klevenmarken, vd på Sefina pantbank, det du inte visste om diamanter – och hur du får reda på om de är äkta.

”Det ska vara enkelt för dig att driva eget”

Har du startat eget företag men känner att du inte har koll på allt kring budget, omsättning, kostnader och andra siffror?
Nu finns en smart app som tänker på allt åt dig – och ger dig stenkoll.
– Vi strävar efter att det ska bli enklare att driva företag, säger Mikael Nordenstjerna, affärsområdeschef på ExOpen.

Nystarta hösten som Magnus Hedberg med appen YourPDi: “Sparar tid och pengar”

– När jag fick höra talas om YourPDi kände jag direkt att det här är något jag vill vara delaktig i, säger programledaren Magnus Hedberg som nyligen investerat i bolaget

Ovanliga lånetjänsten: ”Ger ekonomin en skjuts framåt”

Malin, 32, kände att hennes ekonomiska grund började svaja – tills hon tipsades om den nya kreditaktören Moank